Workshops

Je kunt bij mij lessen volgen in verscheidene grafische technieken in de grafiekwerkplaats bij Quintus in Kampen.

Zeefdrukken - 6 lessen

Zeefdrukken is een doordruktechniek. Een zeefdrukraam werkt als eens soort sjabloon, maar dan wel een sjabloon waarmee je ook fijne details kunt afdrukken. De inkt druk je door de openingen van het zeefdrukraam met behulp van een rakel: zo maak je een afdruk. Deze techniek kun je herhalen met verschillende kleuren en vormen die je naast elkaar en over elkaar heen afdrukt.

De zeefdruktechniek wordt voornamelijk gebruikt voor het drukken in oplagen.
De techniek leent zich ook goed voor het in verschillende (kleur)variaties afdrukken van jouw ontwerp. 

 

In 6 lessen leer je het complete proces van de zeefdruktechniek. Van ontwerpen tot belichten tot drukken in oplage. Maak kennis met de vele mogelijkheden van het zeefdrukken. In deze workshop is er ook lekker veel ruimte voor experiment en gaan we op een vrije, kunstzinnige manier met de techniek om. 


Deze lessenreeks gaat van start op woensdag 2-11-2021 19:00  bij Quintus in Kampen. Opgeven kan via de website van Quintus

Lesgeld 21 jaar en ouder: €132,00

Lesgeld tot 21 jaar: € 109,50

 

 

Monotype - 6 lessen

Monotype is een druktechniek waarbij je met drukinkt een afbeelding maakt op een plaat. De plaat met de nog natte afbeelding wordt vervolgens afgedrukt op papier. Door middel van deze techniek kan slechts één afdruk van je ontwerp gemaakt worden, dit in tegenstelling tot andere druktechnieken. Vandaar de naam mono, wat 'één' betekent.

Binnen de monotype-techniek bestaan allerlei variaties. Er valt veel mee te experimenteren en het levert je gegarandeerd verrassende afdrukken op! In deze 6 lessen leer je de veelzijdigheid van monotype kennen!

 

Deze lessenreeks gaat van start op donderdag 9-12-2021 19:00 bij Quintus in Kampen. Opgeven kan via de website van Quintus

 

Lesgeld 21 jaar en ouder: € 120,00

Lesgeld tot 21 jaar: € 99,00

 

Linoleumdruk - 5 lessen

Linoleumdruk is een hoogdruktechniek waarbij je een afbeelding uit linoleum snijdt of gutst. Vervolgens inkt je het in en kun je jouw ontwerp afdrukken met gebruik van de drukpers. Het is een hoogdruktechniek omdat de hoge delen - de delen die je niet hebt weggehaald -worden afgedrukt. Met deze ambachtelijke techniek kun je prachtige grafische prints in oplage maken. In deze 6 lessen leer je meerkleurige ontwerpen te drukken (in oplage) met linoleum.

 

Deze lessenreeks gaat van start op donderdag 4-11-2021 19:00 bij Quintus in Kampen. Opgeven kan via de website van Quintus

 

Lesgeld 21 jaar en ouder:€ 100,00

Lesgeld tot 21 jaar: € 82,50