Even lekker uit je hoofd en met je handen aan de slag?
Doe een workshop waarin jij jouw creativiteit kan uiten en verder gaat ontwikkelen. 
Ontdek en speel met grafische technieken, verbeter je teken skills met tekenen naar waarneming of leer illustreren.

 

Op deze pagina vindt je de Agenda met geplande workshops en zie je de mogelijkheden voor workshops op maat.


Agenda

Workshop Wanneer Waar Kosten p.p.
Momenteel zijn er geen workshops gepland

Workshop op maat

Groepsactiviteit

Zoek jij iets leuks om te doen met een groep?
Bijvoorbeeld om je verjaardag te vieren, iets leuks te doen met je familie of een team uitje?

 

Zoek niet verder! Kies één van mijn creatieve workshops. Ga lekker creatief aan de slag met je handen. Op een speelse, onderzoekende manier met een nieuwe techniek bezig.
Jullie zullen jezelf en elkaar verassen met de resultaten


Neem contact op om diverse mogelijkheden te bespreken. Je vindt een contactformulier onderaan deze pagina. We maken er een leuke workshop van!

Gastles op school

Ik verzorg gastlessen op VO, MBO & HBO

Er zijn 3 uitgangspunten waar vanuit ik lessen geef.

  1. Techniek
  2. Illustratie (vertellen met beeld)
  3. Tekenen naar de waarneming

 

Techniek

Lessen kunnen vanuit verschillende technieken en materialen gegeven worden. Ik kan samen met de leerlingen aan de slag met schilderen, tekenen en allerlei grafische druktechnieken, zoals zeefdruk, linoleumdruk, kartondruk en monotype.

Met gebruik van druktechnieken leer je procesmatig plannen en werken. Omdat de techniek in de meeste gevallen nieuw zal zijn voor leerlingen wordt hun creativiteit op een nieuwe manier uitgedaagd.

Ik stimuleer in workshops te vertrouwen op het proces en het loslaten van perfectionisme. Dit is heel bevrijdend voor studenten en brengt ze meer plezier in het maken en vertrouwen in hun creërend vermogen.  

 

Illustratie

Ik ben opgeleid als illustrator en weet daardoor goed hoe je iets kunt vertellen met beeld. Dit is een ander uitgangspunt waarvan uit ik workshops geef. We kunnen verschillende materialen en beeldelementen onderzoeken om een boodschap duidelijk te maken met beeld. Dit kan naar aanleiding van een thema, (door studenten zelfgeschreven) teksten, muziek, of gevoel.


In deze workshops laat ik studenten elkaar feedback geven op wat verbeeld wordt. Zo kan de maker meteen checken of dat wat deze wilde verbeelden goed over komt op anderen. Samen kunnen ze ideeën genereren om het zo in beeld te brengen dat het gewenste communiceert wordt.


Het is waardevol om beeld te kunnen inzetten als communicatiemiddel. Beeld komt veel sneller bij mensen binnen dan tekst en we onthouden het beter. Tekst met afbeeldingen erbij wordt beter gelezen. Je kunt ingewikkelde materie makkelijker te begrijpen maken. Je kunt aandacht trekken voor jouw doel en impact maken!


Tekenen naar de waarneming

Een derde uitgangspunt waar vanuit ik workshops geef is tekenen naar waarneming. Tekenen naar waarneming is de beste oefening om tekenvaardigheden te verbeteren. Het is ook een activiteit die je heel mindfull naar je omgeving laat kijken.

In zo’n workshop gaan we er op uit en kiezen leerlingen wat hen aanspreekt om te tekenen. Wat je op dat moment waarneemt probeer je direct over te brengen op papier. Met je tekening bied je een kijkje op de wereld door jouw ogen.


Neem contact op om diverse mogelijkheden te bespreken. Je vindt een contactformulier onderaan deze pagina. We maken er een leuke en leerzame workshop van!

Anders


Neem contact op om diverse mogelijkheden te bespreken. Je vindt een contactformulier onderaan deze pagina. 


Mogelijke workshops

Al deze leuke workshops kan ik op aanvraag organiseren!

Aan dit onderdeel van mijn website wordt gewerkt! De knoppen zijn nog niet klik-baar omdat ik de pagina's met informatie over de workshops nog moet maken. 

 

Heb je ondertussen interesse of vragen voor een workshop? Vul hieronder het contact formulier in! Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden:)

Wil je een workshop op maat? Bijvoorbeeld voor een feestje, teamuitje of gastles op school?
In overleg is er van alles mogelijk! Stuur vrijblijvend een berichtje.