About

Wat ik met mijn werk wil prikkelen is dat je met een meer open blik naar de wereld kijkt.
Want er is zoveel moois om ons heen. Maar we hebben het vaak zo druk of zijn gefocust op het negatieve, dat het ons aan aandacht ontbreekt om ons echt te laten verwonderen. En verwondering is de grootste bron van inspiratie en levenslust.

 

 

Met de zeefdrukken die je hier kunt kopen kun je een stukje verwondering in huis halen. De schoonheid van de plantenwereld die je ontspanning biedt. Want wist je dat het bewezen is dat niet alleen planten maar zelfs afbeeldingen van planten je stressniveau kunnen verlagen? Met een zeefdruk van mij haal je een uniek werk in huis dat eigenheid aan je interieur geeft. Een stukje plezier, positiviteit en verwondering op je muren!

 

 

Die ontspanning die planten kunnen bieden is precies waarom ik graag met dit thema werk. Ik miste een tijdje de ontspanning en plezier in het maken. Op de kunstacademie en met het starten van je carrière komt er een druk op je creativiteit te liggen die ten koste kan gaan van plezier. Ik vond het plezier terug met het planten thema en in het zeefdrukproces. 

 

 

 

Het creatieve proces begint bij mij met observaties. Ik teken graag naar de waarneming. Ter inspiratie bezoek ik hortussen met tropische plantenkassen. Ter plekke maak ik veel schetsen en foto’s. Waar ik vervolgens uit put als ik ontwerp voor zeefdrukken.

 

Tijdens het drukken laat ik ruimte voor experiment en toevalligheden. Ik druk vaak in irisdruk, daarbij leg je meerdere kleuren inkt op de zeef. Door het wisselen van de kleuren en hoe ik ze aanbreng is elke prent -ondanks in oplage gedrukt- uniek! 

 

Door de jaren heen heb ik met veel verschillende materialen en technieken geëxperimenteerd.  Uiteindelijk ben ik helemaal gevallen voor zeefdrukken. Ik houd van het hele proces. Van schetsen naar het tekenen van de films, het belichtingsproces en dan het magische moment van het uitspoelen van het zeefdrukraam waarbij de afbeelding zichtbaar wordt op het raam. Dan vervolgens het kiezen en mengen van de kleuren in prachtige heldere inkten. Het met de hand drukken en jezelf dan verassen met het uiteindelijk resultaat. Tijdens het drukken experimenteren met kleur, compositie, het spelen met de techniek. I love it.

 

Het proces van zeefdrukken vindt ik een fijne manier van beeld maken omdat er veel ruimte is voor experiment. Tegelijkertijd dwingt de techniek ook af dat je bewust je beeld plant. Je moet keuzes maken in wat je afbeeldt en met een beperkt kleurenpalet werken. Ik vind het tof om met weinig kleuren een helder beeld neer te zetten.  De beperkingen van de techniek maken mij extra creatief omdat je nog meer in oplossingen moet denken. Tegelijkertijd is er heel veel mogelijk met zeefdruk. Waardoor ik kan blijven experimenteren met de techniek en vernieuwd kan zijn.

 

Ik deel graag mijn passie voor maken en verschillende technieken. Daarom geef ik ook lessen en cursussen, voornamelijk in zeefdruk. Ook andere (druk)technieken (zoals linoleumdruk en monotype),  illustreren en tekenen naar de waarneming. Dus wil je ook het experiment aangaan en kennismaken met nieuwe manieren om je creatief te uiten volg dan vooral een keer een cursus bij mij!

 

Verwondering, ontspanning en inspiratie om met een aandachtige blik naar de wereld te kijken is wat ik door middel van mijn prenten en cursussen met anderen deel!

Mijn zeefdrukken zijn momenteel te zien en te koop bij

Blauwdruck Zwolle

De Kas van Kaat Zwolle

Stadsatelier Amersfoort

Kunstuitleen Emmeloord

Je bent ook welkom in mijn thuis-atelier in Zwolle!

Neem contact op om een afspraak te maken!

info@amarinsyntema.nl

tel. 0646552375

Opleidingen

HBO BA Illustration Design, Artez, Zwolle, 2016-2020

MBO4 Specialist Restauratie en Decoratie Schilder, Cibap, Zwolle, 2012-2016

 

 

Aangesloten bij

Grafiek NUL38

Het Grafisch Ambacht

Quintus Kampen

Drukwerk in de Marge

Grafein