Straat in Homs, 2011 & 2014

Entree Al-Zarab Souk markt in Oud Aleppo, 2008 & 2016

De oude markt in Aleppo, 2007 & 2013

Bab Antakya-markt in Aleppo, 2009 & 2016

Hamam El Nahasin, een historisch openbaar bad in de oude stad Aleppo, 2010 & 2016

Aleppo's Umayyad moskee, 2009 & 2016

Deze serie monotypes over Syrië heb ik gemaakt na het Kunstkracht project. Het grootste deel van de deelnemers aan het project kwamen uit Syrië.
We hebben veel gepraat over Syrië, over het land, de cultuur en de oorlog. Daardoor is er bij mij een soort verbintenis met Syrië ontstaan. Normaal illustreer ik vooral dingen die ik met mijn eigen ogen gezien heb omdat ik daar veel van mijzelf en mijn gevoel in kan leggen. Door de ontmoetingen en vele gesprekken met mensen uit Syrië heb ik wel degelijk een gevoel, voorstelling en beleving bij het onderwerp en dat heb ik in de monotypes kunnen verbeelden.  


De inspiratie voor deze beelden kwam toen ik op internet zocht naar meer informatie over Syrië. Ik kwam veel foto’s tegen van Syrië voor en na de oorlog. Ik vind het heftige beelden, maar ook heel inspirerend. Ik besloot deze reeks monotypes te maken. De serie bestaat uit 6 tweeluiken, bestaand uit een voor en na beeld van verschillende locaties in Syrië.

De illustraties zijn gemaakt door middel van een monotype techniek. Met hoogdrukinkt schilderde ik op een metalen plaat die ik vervolgens afdrukte op papier, met behulp van een drukpers.

 

Deze serie monotypes werd van vrijdag 26 juni t/m zondag 12 juli 2020 geëxposeerd in de Grote Kerk / Sint Michaël kerk te Zwolle als onderdeel van Proto.