Cursussen

Je kunt bij mij lessen volgen in verscheidene grafische technieken. Bekijk hier welke op de planning staan:)

Zeefdrukken - 6 lessen

Zeefdrukken is een doordruktechniek. Een zeefdrukraam werkt als eens soort sjabloon, maar dan wel een sjabloon waarmee je ook fijne details kunt afdrukken. De inkt druk je door de openingen van het zeefdrukraam met behulp van een rakel: zo maak je een afdruk. Deze techniek kun je herhalen met verschillende kleuren en vormen die je naast elkaar en over elkaar heen afdrukt.

De zeefdruktechniek wordt voornamelijk gebruikt voor het drukken in oplagen.
De techniek leent zich ook goed voor het in verschillende (kleur)variaties afdrukken van jouw ontwerp. 

 

In 6 lessen leer je het complete proces van de zeefdruktechniek. Van ontwerpen tot belichten tot drukken in oplage. Maak kennis met de vele mogelijkheden van het zeefdrukken.

 

In deze cursus is er ook lekker veel ruimte voor experiment en gaan we op een vrije, kunstzinnige manier met de techniek om. 


De lessen zijn op dinsdagavond van 19:00 tot 21:30.

De les data zijn:

7 februari

14 februari

21 februari

7 maart

14 maart

21 maart

 

Locatie:
De lessen worden gegeven in de zeefdrukwerkplaats van Quintus op de Vloeddijk 38 te Kampen.
Opgeven kan via de website van Quintuis (vanaf begin december)

 

 

In het droogrek aan het einde van les 6 van de vorige reeks


Monotype - Workshop 

Monotype is een druktechniek waarbij je met drukinkt een afbeelding maakt op een plaat. De plaat met de nog natte afbeelding wordt vervolgens afgedrukt op papier. Door middel van deze techniek kan slechts één afdruk van je ontwerp gemaakt worden, dit in tegenstelling tot andere druktechnieken. Vandaar de naam. Mono betekend één.


Binnen de monotype techniek bestaan allerlei variaties. In deze workshop dag maak je kennis met de vele mogelijkheden die monotype biedt. We gaan veel experimenteren en ontdekken. De techniek levert geheid verrassende prenten op!


Wil jij jouw creativiteit uitdagen en nieuwe manieren van beeld maken ontdekken? Geef je op voor de monotype workshop op vrijdag 10 februari van 10 tot 17 uur. Op deze dag krijg je uitleg wat monotype is en gaan we experimenteren met de verschillende technieken binnen monotype. Daarnaast wordt er voor een heerlijke lunch gezorgd tussen de middag.

Locatie:

In het Stadsatelier op Oude Fabriekstraat 18 in Amersfoort. Opgeven kan via de website van Stadsatelier.

 


Wil je een workshop op maat? Bijvoorbeeld voor een feestje, teamuitje of gastles op school?
Stuur mij vrijblijvend een berichtje om de mogelijkheden te overleggen.