Over mij

Een kijkje op de wereld door mijn ogen

Illustraties beginnen voor mij met observaties. Ik teken graag naar de waarneming. Ik illustreer dingen uit mijn omgeving die mij opvallen, die ik mooi, grappig, bijzonder of eigenaardig vindt. Mijn illustraties zijn als het waren een kijkje op de wereld door mijn ogen.

 

Niet alleen wat ik zie ook mijn innerlijke belevingswereld komt tot uiting in mijn kunst. Ik ben een ontzettende dromer en een gevoelsmens. Waar ik op het moment aan denk, over droom, gesprekken die ik heb gevoerd en verhalen die ik heb gehoord of gelezen neem ik mee in mijn werk. Ook probeer ik in de kunst altijd een gevoel mee te geven. Dit alles niet letterlijk maar je zal het kunnen aanvoelen en er jouw eigen ervaringen in herkennen of je fantasieën op los kunnen laten.

 

Zonder oordeel heeft zijn voordeel

Wat ik met mijn werk wil prikkelen is dat je met een meer open blik naar de wereld kijkt. Als je met aandacht kijkt zul je telkens opnieuw de schoonheid om je heen ontdekken.

 

Open staan voor je omgeving, oordelen en niet willen oordelen zijn belangrijke thema’s in mijn vrije werk.

Tijdens mijn middelbareschooltijd was ik onzeker en stil. Ik merkte dat mensen vooroordelen over mij hadden. Deze ervaringen maken dat ik mijn kunst graag inzet om iets tegenover vooroordelen te zetten. Ik ga graag maatschappelijke thema’s aan. Zo heb ik gewerkt met en over vluchtelingen, mensen met een uitkering en mensen met psychische klachten.  Met mijn beeldende werk en workshops wil ik mensen in hun kracht zetten.

 

Hoe maakt u het?

Zeg maar jij hoor! Ik maak het liefst analoog. Ik houd ervan om het materiaal in mijn handen te voelen en om te vormen naar iets nieuws. Ik mag graag tekenen en schilderen en heb een grote voorliefde voor ambachtelijke grafische technieken zoals zeefdruk, linoleumdruk en monotype.

 

In de meeste grafische technieken moet je voor elke kleur opnieuw drukken. Ik houd ervan om met een beperkt kleurenpalet een sterk beeld neer te zetten.

 

De manieren van werken in een drukproces neem ik ook mee in andere media. Ik vind het bijvoorbeeld prettig om analoog tekeningen te maken die ik dan in de computer gelaagd samen breng. Of om tekeningen digitaal in te kleuren met een beperkt kleurenpalet. Ik werk dus ook wel digitaal maar handwerk is altijd het uitgangspunt.

 

Nog iets wat ik leuk vind aan grafiek is dat het mij bewust heeft laten nadenken over wat je wel en niet afbeeld. In sommige technieken is detail lastig. Je moet daardoor bedenken wat essentieel is om een karakter te weergeven en een verhaal te vertellen.

 

Ik ben een ontzettende grafieknerd en wil alle grafische technieken beheersen. Ik vind het ook heerlijk om mijn passie met anderen te delen en grafiek cursussen te geven.

 

 

Kun je iets voor mij maken?

Zekerweten! Ik werk graag in opdracht. Neem vooral contact met mij op! Dan bespreek ik graag de mogelijkheden met je.

 

 

 

Mijn atelier in de binnenstad van Zwolle.

Opleidingen

BA Illustration Design, Artez, Zwolle, 2016-2020

MBO4 Specialist Restauratie en Decoratie Schilder, Cibap, Zwolle, 2012-2016

 

 

Opdrachtgevers

Quintus

Gemeente Zwolle

Windesheim Lectoraat GGZ en Samenleving

Uitgeverij bohn Stafleu van Loghum

Buitenkunst

 

 

 

Aangesloten bij

Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers

Grafiek NUL38

Creative Youngpreneurs